Oprema, ki jo bomo nasteli in pokazali v tem poglavju je primerna
za pripravo 20l piva. Ta kolicina se nam zdi tudi najbolj primerna za kuhanje
v Vasi kuhinji. Priprava vecjih kolicin piva zahteva vecjo in precej drugacno
opremo. Za manjse kolicine piva pa se lahko uporablja ustrezno manjse posode.
- 30l posoda (s pokrovko) za vrenje pivine (emajlirana ali iz nerjavecega
jekla) - zelo uporabna je EMO Eterna posoda, ki jo lahko najceneje dobite
v industrijski trgovini EMO Celje.
- dve 25l stekleni posodi za fermentacijo (za prevoz vina) - dobite jih
v Semenarni ali Agrotehniki.
- 20l plasticno vedro. V dno navrtamo veliko 3mm velikih luknjic. Uporablja
se za cejenje pivine.
- 20l plasticno vedro. Nekaj cm nad dnom montiramo pipico. Uporablja
se z lovljenje precejene pivine.
- Hladilna torba 20l - najceneje jo boste dobili v Italiji.
- cca. 2m dolga plasticna cev za pretakanje piva - prodaja jih Astra na
Dunajski cesti.
- Dva zamaska za posodo za fermentacijo z luknjo v katero se prilega
vrelna veha - dobite jih v Mercatorjevih trgovinah ali pa v Semenarni oz.
Agrotehniki.
- Vrelna veha - prav tako jo kupite v Metalki ali pa v Semenarni.
- Emajliran loncek 2dl
- Velik plasticni lijak
- Termometer (0-100°C) - najdete ga v trgovini Kemoservis.
- Zapiralo za steklenice
- ca.60 Steklenic za pivo
- ca.60 Kronskih zamaskov
- 6 Vrckov za pivo (volumen po zelji)
- Priporocljiva oprema
- 1 Areometer za pivo (merjenje gostote med 1.000 - 1.170) - tisti za
zganje ali vino ni primeren, zato pri nakupu res pazite. Najbolje je, da
se odpravite v Kemoservis na Kongresnem trgu.
- 1 Pripomocek za pomivanje steklenic - na zalost je edina moznost uvoz
iz Amerike, vsaj zaenkrat.
- 1 Plinski gorilnik skupaj s plinsko jeklenko
- 1 Scetka za pomivanje fermentcijskih posod
- 1 Tehtnica (na gram natancna)
- 1 Hladilnik za hlajenje pivine (navita bakrena cev ca. 10m, F=10mm,
plasticna cev za dotok in odtok vode, primerni vezni kosi)